אתר תלמידי בית הספר לאימון אישי NCS

               נפלאות הבצל והשום

   
לשנה חדשה בריאה יותר וטעימה יותר                         

קשה לעמוד בפניהם, הריח והדמעות שנוזלות לנו בזמן הקילוף וההכנה ובעיקר בגלל טעמם... הבצל והשום! כדאי לצרפם לארוחת החג בשל הטעם והבריאות שאנו מאחלים לנו לשנה החדשה. 
















הבצל  עשיר וארומטי והתרכובות של הגופרית המצויים גורמות לכל הבלאגן, אבל האם ידעתם שהוא מספק לגופנו הגנות ותוספות רבות?  
הוא אנטיאוקסידנט החומר הפעיל העיקרי הוא חומצת אמינו בשם אליצין האחראי גם על ריחו האופייני של השוםולתכונותיו הרפואיות המיוחדות הדומות לפניצילין. בשום יש שמן נדיף המכיל תרכובות גופרית ועם הסלניום, ויטמין A, ויטמין C.
הוא מוסיף לחוזק ובריאות העצם ומפני אוסטאופורוזיס.הוא מסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב, מסייע לדילול דם ומניעת קרישת דם, שבץ מוחי, סרטן, סרטן המעי הגס, ועוד. 
רוצים לעכב את הזדקנות הגוף? הבצל הוא אנטיאוקסידנט ותורם למניעת תהליכי הזדקנות ומחלות.
הבצל מעלה את רמות "הכולסטרול הטוב" HDL ומפחית את רמת השומנים הטריגליצרידים. 

בבצל אף עושים שימושים כדי לטפל במצבים אלרגיים כמו אסטמה והוא מתאים לכל צינוני החורף, נזלת, שיעול, ליחה, חום גבוה ודלקות בעור. ערכיו התזונתיים העשירים כמו הפיטוכימיקל קוורצטין, ויטמינים C וקומפלקס B,
המינרל כרום. הבצל הירוק והעירית, עשירים גם ברכיבים האופייניים לירקות עליים ירוקים כמו פולאט (חומצה פולית), בטא-קרוטן וויטמין K.

מצוננים? משתעלים? הנה מתכון טבעי מבצל שיקל עליכם:

לקצוץ בצל, להוסיף 2 כפות דבש ולהעביר לקערית מכוסה למשך שעתיים. לאחר הסינון מתקבל סירופ סמיך בריח חריף של בצל. רצוי לשמור בצנצנת כהה במקרר וליטול 1 כף, פעמים ביום. לילדים שליש עד מחצית המינון. הסירופ אמנם "ריחני" אבל מאוד אפקטיבי.  


השום הוא האח הקטן של הבצל ובריא לא פחות ממנו - השום, איך מתגברים על הטעם לוואי והריח ואיך אכילתו תורמת רבות לבריאותינו?
הוא אנטיאוקסידנט החומר הפעיל העיקרי הוא חומצת אמינו בשם אליצין האחראי גם על ריחו האופייני של השוםולתכונותיו הרפואיות המיוחדות הדומות לפניצילין. בשום יש שמן נדיף המכיל תרכובות גופרית ועם הסלניום, ויטמין A, ויטמין C.

מחקרים רבים הראו כי אכילה קבועה של שום עוזרת לוסת את רמת הכולסטרול בדם ואת הסוכר מחזקת את המערכת החיסונית שלנו תוקף חיידקים ווירוסים ומפחית את הסיכון לסרטן הקיבה הוושט והמעי הגס ומסייע נגד אלרגיות.
השום מסלק פרזיטים מהמעי, נלחם בדלקות בדרכי שתן, סינוסיטיס, דלקת פרקים וכיב כיבה..
השום הוא אנטי בקטריאלי עוזר להרגיע ולשכך כאב שיניים חיתכו חתיכת שום שימו על האזור הכואב ותחוו הקלה.

רוצים את היתרונות של השום אך לא מסתדרים עם החריפות ?
הנה טיפ: כדי להקל על טעם הלוואי והריח של השום, אפשר לאכול עשב חיטה, או עשב שעורה, או פטרוזיליה קצוצה.
* אפשר לאכול אותו בין שתי חתיכות דקות של תפוח עץ.
לטיפול בדלקות אוזניים:
טיפה של שמן שום פעם ביום, עוזרת לטפל בדלקת אוזן. להכנת
השמן, קוצצים מספר שיני שום, מערבבים עם כוס שמן זית,
ומשרים לשלושה ימים. לאחר מכן מסננים את השמן דרך חתיכת בד.



 בית הספר NCS מקיים ארבעה קורסים לאימון ותזונה: 

 

להרשמה ולפרטים נוספים מלאו פרטיכם: 

 
     
     להרצאתו של דר' דני קרת על 3 בדיקות דם חיוניות לחצו כאן >>


        

      קורס מאמנים NCS - מנהל אקדמי: ד"ר צבי פוס
     




       דף זה מיועד לתלמידי NCS בלבד, למטרות לימוד והוראה בלבד. לחומר ההוראה
      זכויות יוצרים ואין להשתמש בו לפרסום, או לכל מטרה אחרת, ללא אישור
      המנהל האקדמי של NCS, ד"ר צבי פוס.    
 
   בית הספר לאימון אישי - גליקסברג 7 תל אביב 69412   טל. 0777-80-90-99   פקס. 03-6490048   /  © כל הזכויות שמורות לבית הספר לאימון אישי
 
עיצוב ובניית אתר - רועי אראלי השפעה באינטרנט