אתר תלמידי בית הספר לאימון אישי NCS

                     הורמון הקורטיזול והרזייה
             
                     דר' גלית סלע MSC  DMD ND 
               נטורופתית והרבליסטית קלינית, 

דר' גלית סלע, יועצת אקדמית בכירה לתזונה נטורופתית בביה"ס למאמני תזונה NCS. 

תקציר ההרצאה שנערכה במרכז ההדרכות של ביה"ס למאמני תזונה ברמת גן 

הקורטיזול: הורמון ממשפחת הגלוקוקורטיקוסטרואידים והעיקרי ביניהם. חשוב בתהליכי האדפטציה, כלומר מסייע לגוף להתמודד עם שינויים.
תפקידיו: משפיע על חילוף החומרים בגוף, מעודד עלייה ברמת הגלוקוז בדם, מסייע בפירוק הגליקוגן בכבד, לצורך הכנסת גלוקוז לדם, מסייע לגוף להסתגל לאספקה לא רציפה של מזון, תוך שמירה על רמת גלוקוז בדם, בגבולות יציבים, בזמן אירוע טראומטי, הקורטיזול משפיע על אופן תפקוד המוח, חיוני לשמירה על האיזון והתמודדות עם מצבים משתנים.

הקורטיזול הוא הורמון קטאבולי הגורם לפירוק רקמות בגוף. הוא מופרש במחזוריות יומית: רמתו גבוהה ביותר בשעות הבוקר לצורך התעוררות ופעילות מיידית. בשעות אחר הצהריים יורדת הרמה עד שנעשית אפסית בשעות הערב על מנת לאפשר שינה. עבודת משמרות או חוסר שינה בשעות הלילה פוגעים בהפרשה ובמחזוריות הטבעית.

במצבי דחק הקורטיזול גורם לשחרור גלוקוז לדם כדי שהשרירים יוכלו לפעול במהירות. מכיוון שבאורח החיים המודרני הסטרס ברובו אינו פיזי אלא רגשי אנו לא צורכים את הגלוקוז והוא גורם לעלייה ברמות האינסולין. אחרי הפירוק המהיר של גליקוגן וירידת הסטרס אנו חשים צורך למלא את המאגרים ולכן יש משיכה למזונות עתירי סוכר ושומן.

דחק כרוני גורם להשמנה במספר דרכים. ראשית, גורם לרעב מוגבר וצורך רב יותר בסוכרים ושומנים. בנוסף לכך, הקורטיזול משפיע על אופן אגירת השומן כך שיש הצטברות רבה יותר של שומן באיזור הבטן. שומן זה מסוכן יותר וגורם למחלות לב ריאה, לסוכרת, ליתר לחץ דם ולתמותה. עקב מצב זה יכול להיות אדם שההשמנה שלו נובעת מחיים בסטרס מתמיד ולא עקב התזונה. חשוב ביותר לאמץ תכנית להפגת מתחים על מנת להפחית את ההשמנה הביטנית.

תופעות לוואי נוספות של דחק כרוני ורמות קורטיזול גבוהות כוללות: עלייה בלחץ הדם, דיכוי בפעילות במערכת החיסון ולכן נטייה גבוהה יותר לחלות, שיבוש מערכת הרבייה וירידה בפוריות, מגביר ספיגת עצם ומחמיר אוסטיאופורוזיס.




דר' גלית סלע, DMD MSc ND, נטורופטית והרבליסטית קלינית. יועצת אקדמית בכירה לתכנית לימודי התזונה ואורח חיים בריא NCS, מנחה קורסים לתזונה נטורופתית NCS, קורסי בישול בריא NCS המלווים בלמידה חוויתית על ערכים תזונתיים של מרכיבי התבשילים הטעימים. בוגרת ביה"ס היוקרתי ללימודי נטורופתיה ותזונה טבעית  באוניבסיטת תל אביב, בקמפוס "ברושים". דר' גלית סלע מביאה איתה ל NCS רקע אקדמי עשיר, קליני, מחקר (מרכז רפואי רמב"ם בחיפה), והוראה. 

מתכון טעים מהאתר של דר' גלית סלע:
ממרח זרעים

חומרים:
1 כף זרעי פשתן
1 כף זרעי חמניות
1 כף זרעי דלעת
1 כף זרעי שומשום
קורט מלח גס
1 כפית עלי טימין טרי או מיובש (אופציונלי)
2 כפות שמן זית כתית מעולה
טוחנים את הזרעים עם עלי הטימין והמלח במטחנת תבלינים (או מטחנת קפה) מעבירים לקערה ובוחשים באיטיות את שמן הזית. ניתן לשמור במקרר בצנצנת זכוכית סגורה עד שבוע.
 


 בית הספר NCS מקיים ארבעה קורסים לאימון ותזונה: 

 

להרשמה ולפרטים נוספים מלאו פרטיכם: 

 
     
     להרצאתו של דר' דני קרת על 3 בדיקות דם חיוניות לחצו כאן >>


        

      קורס מאמנים NCS - מנהל אקדמי: ד"ר צבי פוס
     




       דף זה מיועד לתלמידי NCS בלבד, למטרות לימוד והוראה בלבד. לחומר ההוראה
      זכויות יוצרים ואין להשתמש בו לפרסום, או לכל מטרה אחרת, ללא אישור
      המנהל האקדמי של NCS, ד"ר צבי פוס.    
 
   בית הספר לאימון אישי - גליקסברג 7 תל אביב 69412   טל. 0777-80-90-99   פקס. 03-6490048   /  © כל הזכויות שמורות לבית הספר לאימון אישי
 
עיצוב ובניית אתר - רועי אראלי השפעה באינטרנט