אתר תלמידי בית הספר לאימון אישי NCS

 

 
תעדת סיום קורס מאמנים מלא
מעניקה לבוגרי הקורס אפשרות 
הצטרפות ללשכת המאמנים בישראל כחבר עמית
בדרגת מוסמך, מקצועי או בכיר

 

   אבות המזון - חלבונים ופחמימות 

אבות המזון
חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, מים.
בקבוצות המזון השונות, כמו ירקות, פירות, דגנים, קטניות, זרעים, אגוזים, חי מצויים אבות המזון השונים. 
חשוב להבדיל בין אבות המזון לקבוצות המזון. 

 חלבונים
בניית רקמות ותפקודן
22 חומצת אמינו (8 לא מיוצרות בגוף).
מסת שריר, מערכת חיסון, נוגדנים, רצפטורים, אנזימים, המוגלובין, הורמונים.

חלבון מהחי
דגים מהים הצפוני, (פורל, סלמון) חשובים מאוד כמקור חלבון מהחי וחומצות שומן אומגה 3.
(דגי ים כנרת אין ערך תזונתי רב).
בשר, ביצים, חלב.
מתכונים בריאים לאוהבי מזון מהחי, מתוך האתר של אורי צ'יזיק לחצו כאן

חלבון מהצומח
חלבון מלא בצומח מצוי רק בקינואה, אמרנט, כוסמת, טופו (סויה).
שילובים של דגנים וקטניות מעניקים חלבון מלא בארוחה.
 עודף חלבון מהחי עלול לגרום למחלות לב, סרטן קיבה ומעי גס. אוסטיאופורוזיס, אבנים בכליות, פגיעה בתפקוד כבד וכליות. 

האדם זקוק ל- 0.8 גר' לכל 1 ק"ג גוף (כ- 50 גר' ל 70 ק"ג)
חוסר חלבון מחליש את מערכת החיסון (תאי דם לבנים, אנזימים, רצפטורים).
 ספורטאים לאחר אימון זקוקים לרמה גבוהה יותר של תזונה מאוזנת להשלמת האנרגיה והרקמות וזה כולל חלבון ופחמימות בצורה מאוזנת, מים ואנטיאוקסידנטים ברמה גבוהה (פירות, מיץ גזר). 
 
הדעות חלוקות על החלב כמקור בריא ויעיל לחלבון. הדעה, המעודדת חלב, מתפרסמת ע"י היצרנים וידועה. הסרטון הבא מציג דעה פחות נפוצה כדי לאזן ולאפשר בחירה נכונה יותר לכל מאמן ומתאמן. 




פחמימות
מקור האנרגיה נפוץ וזמין
פחמימות פשוטות (חד סוכרים ודו סוכרים)
פחמימות מורכבות (עמילן, תאית, גליקוגן)
 
אינדקס גליקמי - מבטא את רמת הסוכר בדם לאחר אכילת מאכלים המכילים פחמימות. ככל שרמת הסוכר עולה מהר יותר, האינדקס הגליקמי של המאכל גבוה יותר. ככל שהמאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר, תחושת השובע ארוכה יותר. (העמקה על האינדקס הגליקמי במפגשים הבאים). 
סיבים תזונתיים: שרשראות ארוכות של סוכרים לא מסיסים (דגנים) - לשיפור פעולות מעיים, מניעת עצירות.
סוכרים מסיסים (פירות, ירקות, קטניות) - למניעת התקף לב, איזון סוכר בדם, מניעת סרטן והארכת תוחלת חיים.



לחופש וגבולות - + תרגיל האישיות המוערכת לארוחה לזיהוי ערכים >> 
קישור למאמר של ד"ר דן קרת - הסיכון בחלב >> 

 קישור לאתר הצמחונות על אבות המזון לחצו כאן >>
 חזרה לדף מבוא לחצו כאן >>

ל - 4 אתרים למידע נוסף בתחום התזונה ואורח חיים בריא
                    
                   1. אתר הצמחונות 
                       
                   2. מאיר צ'יזיק
                       
                   3. רפואת הרמב"ם, דר' גיל יוסף
                       
                   4. קירה לוי
                   
קורס אימון אישי NCS - מנהל אקדמי ד"ר צבי פוס



דף זה מיועד לתלמידי NCS בלבד, למטרות לימוד והוראה בלבד. לחומר ההוראה
זכויות יוצרים ואין להשתמש בו לפרסום, או לכל מטרה אחרת, ללא אישור
 המנהל האקדמי של NCS, ד"ר צבי פוס. 

 
   בית הספר לאימון אישי - גליקסברג 7 תל אביב 69412   טל. 0777-80-90-99   פקס. 03-6490048   /  © כל הזכויות שמורות לבית הספר לאימון אישי
 
עיצוב ובניית אתר - רועי אראלי השפעה באינטרנט