אתר תלמידי בית הספר לאימון אישי NCS

   קורס יסודות לאימון ותזונה NCS

  
ספרות תזונה מומלצת: "נטורופתיה": כוח הריפוי העצמי של הגוף. ד"ר גילית שטיינר   הוצאת פוקוס.

ל - 4 אתרים מומלצים למידע נוסף בתחום התזונה ואורח חיים בריא
                    
                   1. אתר הצמחונות 
                       
                   2. מאיר צ'יזיק
                       
                   3. רפואת הרמב"ם, דר' גיל יוסף
                       

               4. קירה לוי 

תזונה נבונה:  1. אכילה   2. ניקוז   3. תנועה
 ניקוז
השתנה, צואה, הזעה, וסת, נזלת.
פרקינסון- הצטברות רעלים
אלצהיימר- חוסר פינוי עופרת
PMS (תסמונת טרום ווסתית) חוסר ניקוז אסטרוגן.
עצירות – הצטברות רעלים 
 
האוכל "הלבן" גורם למחלות המאה: כלי דם ולב, סוכרת,וסרטן. ערכו התזונתי דל ומערכת החיסון עלולה לקרוס כתוצאה מכך. 
הציד וליקוט האוכל. בעבר בני האדם השקיעו אנרגיה ופתחו את גופם הפיסי כדי להשיג אוכל בציד או בליקוט. בעולם המודרני חסרה תנועה וכתוצאה מכך ניוון מערכות חשובות בגוף. 
תזונה נבונה: צמחוני או בשרי? לאדם ניתנה הבחירה. איזון יאפשר בריאות.
תזונה נבונה: אסקימואים, אבורג'ינים. אוכלוסיות בריאות שאכלו מאכלים שונים. אסקימואים רק חי מהים. האבורג'ינים באוסטרליה אכלו בעיקר מהצומח. המשותף לאוכלוסיות הבריאות: מזון טבעי ולא מעובד. 
 
מה אסור בעולם התזונה הבריאה: 
אוכל לבן: קמח לבן, אורז לבן, פסטה מקמח לבן, בורקס, מרגרינה, שומן טרנס,
סוכרים פשוטים: דגני בוקר מסוכרים, קרואסונים, וכו'
מזון מעובד: אבקת מרק, בשר מעושן, צ'יפס מלוח, דגים מעושנים, בשר שרוף על האש.
משקאות תוססים: קולה, פנטה, מיצי פירות תעשייתיים.
 
טעמים השרדותיים: מתוק, שומן. תעשיית המזון מכוונת להגביר בהרכב המזון את התשוקה למתוק ולשומן כדי לצרוך יותר מזון. תפקיד מאמני התזונה לסייע למתאמנים להתגבר על ההתמכרות לטעמים ההישרדותיים בכלי האימון ומיומנויות האימון. 


* לפירמידת המזון הישראלית ועוד כדאי לעיין בויקיפדיה. לחצו כאן >>

* קישור לצלחת המזון החדשה של ארה"ב   http://veg.anonymous.org.il/art565.html   

הצלחת האופטימלית של אוניברסיטת הרווארד לעומת צלחת הבריאות של ממשלת ארה"ב:
כולל מים, שמנים בריאים, פעילות גופנית, דגנים מלאים, חלבון בריא

לפרטים נוספים לחצו כאן >>: 


 

 ספרות אימון מומלצת: "אימון קואקטיבי" לורה ויתוורת', הנרי קימסי האוס, פיל סנדאהל. ייעוץ ועריכה מדעית: ד"ר ענת טרייסר גורן. הוצאת די-נור.

 מאמן תזונה
1. 
מקשיב הקשבה פעילה       2.  משקף ברמות שונות   3. שואל שאלות פתוחות        

מטרת המתאמן: תוצאות והגשמה
שאלות עצמה: שאלות פתוחות שמפעילות חשיבה יצרתית חדשה אצל המתאמן. 
שאלות פתוחות המתחילות במילה "מה" או "איך" וכו'. 
מה החלום שלך? מה אתה רוצה?
שאלות סגורות מסתיימות בתשובה של "כן" או "לא". האם יש לך חלום? האם אתה רוצה משהו?
הגשמת חלום עוברת דרך המחשת החלום בחזון vision, ומורכבת מהגדרת מטרה ופעולה (דרך).
הצעה למטפורה: הגדרת המטרה היא כמו עשירי למניין. הדרך תופסת כ- 90% מנפח החיים. הגדרת מטרה מובילה לתוצאות ו
הגשמה.  המטרה היא אמצעי לעשות דרך.

ערך אישי (לפי ישעיהו ליבוביץ): "דבר טוב שאדם בוחר לעצמו ומסייע לו להתקדם בחיים". הערך האישי נבחר ע"י האדם. הערכים החברתיים נבחרים ע"י החברה. באימון אנו מעוניינים לזהות את ערכיו ואמונותיו של המתאמן כדי לבנות אתו את החזון שלו, להגדיר את המטרות שלו, ללוות בדרך ולהוביל אותו לתוצאות והגשמה.  
תרגיל המצלמה לזיהוי ערכים אישיים של המתאמן בדרך עוקפת מודעות. 
                שאלות פתוחות: מה את רוצה לצלם במשך שנה בהווה עבר ועתיד ללא מגבלה? מה עוד?
                הקשבה : 
                שיקוף: זיהוי ערכים 

מודל אימון עץ האדם:

השורשים - ערכים ואמונות.
הגזע - חלום וחזון.  
הענפים - הגדרת מטרות ודרך.
הפירות - תוצאות והגשמה.

חובת התלמידים: לבוא ללמידה בכלי ריק כדי לאפשר הכלה של ידע חדש.  

"המציאות נקבעת לפי התגובה שלי למה שקורה ולא לפי מה שקורה"

בית הספר NCS מקיים ארבעה קורסים לאימון ותזונה: 
לחצו למידע נוסף: 
 
1

2


3


 

           דף זה מיועד לתלמידי NCS בלבד, למטרות לימוד והוראה בלבד. לחומר ההוראה
           זכויות יוצרים ואין להשתמש בו לפרסום, או לכל מטרה אחרת, ללא אישור
           המנהל האקדמי של NCS, ד"ר צבי פוס
   
ג
 
   בית הספר לאימון אישי - גליקסברג 7 תל אביב 69412   טל. 0777-80-90-99   פקס. 03-6490048   /  © כל הזכויות שמורות לבית הספר לאימון אישי
 
עיצוב ובניית אתר - רועי אראלי השפעה באינטרנט