אתר תלמידי בית הספר לאימון אישי NCS

   רדיקלים חופשיים ומזון אנטי דלקתי 

רדיקלים חופשיים
 
מולקולות חמצן חסרות אלקטרון במעטפת חיצונית
חיפוש אגרסיבי של האלקטרון החסר בתאים הסמוכים גורם להרס וזקנה
המטרות המותקפות:
חלבון, DNA  -   סרטן
שומן    - סתימת כלי דם
תאי עצב -    פרקינסון
תאי מוח   -  אלצהיימר
הגורמים לרדיקלים חופשיים: הקרנות רנטגן, עשן, רעלים-תרופות, ריסוס, צבעי מאכל, פעילות ספורט מוגברת (סטרס).
 
הגנה מרדיקלים
"נוגדי חמצון"  "אנטי אוקסידנטים" = מולקלות עם עודף אלקטרון המפריעות לאנטי אקסידנטים.
•          גיל
•           אנטיהיסטמינים,
•           סטרואידים,
•           אנטיביוטיקה
 
אנטיאוקסידנטים :
•          ויטמין A, C, E
•          מינרל סלניום
•          פיטוכימיקלים
בטא קרוטן (מקור בריא לויטמין A):
ירקות פירות כתומים ועלים ירוקים כהים:
 (גזר, בטטה, אפרסק, אפרסמון, מילון, מישמש תרד, ברוקולי, כרוב.)
ויטמין :C (500 מ"ג ליום)
נמס במים, לא נאגר לוחם ברדיקלים חופשיים ומתגבר מערכת חיסונית. 
פרי הדר, תות שדה, קיווי, גויאבה, אננס, פלפל אדום, עגבנייה, כרוב, ברוקולי, כרובית, דובדבנים, חסה 
בעודף:  אין מגבלות (מסיס במים)
בחוסר: שטפי דם, מערכת חיסון חלשה, דלקת חניכיים.
במחסור משמעותי-מחלת צפדינה (תשישות, דימומים, כאבים ודיכאון)
ויטמין :E
מונע חמצון כולסטרול וטריגליצרידים ומונע בכך סתימות עורקים ויטמין :E נבט חיטה, אגוזים, שקדים, שומשום, טחינה, חמניות, אבוקדו, קמח מלא
סלניום:
מינרל המצוי באגוזי ברזיל ועוזר ביצירת אנזים גלוטטיון שמפרק רדיקלים.
פיטוכימיקלים:
ליקופן (אדום):  עגבנייה, אבטיח, פלפל אדום, תותים, אשכולית אדומה.
פלפל אדום ואשכולית אדומה טובים יותר מפלפל ירוק ואשכולית רגילה (מכילים יותר ויטמין C    
Q10 - מיוצר בגוף, ובמזון:  ביצים, כבד, מקרל, סרדינים פירות ים. מונע חמצון שומנים, מוריד לחץ דם גבוה, מעורר זיכרון, מעודד יצירת אנרגיה בגוף.
קווארצטין – בבצל, תפוחים, חסה, ענבים, הדרים ופטרוזיליה. מונע פעילות אנזימים המעודדים סרטן. אנטי אלרגני, מדלל דם.
המזונות עם כמות גדולה של אנטי מחמצנים (אנטי אוקסידנטים):
כרוב, ברוקולי, שום, בצל, עגבנייה, פלפל אדום, אבוקדו, גזר, בטטה, אשכולית אדומה, סויה, חומוס, חסה, תות שדה, שזיף, תפוז, ענבים.
עדיפות משמעותית לצרוך אנטיאוקסידנטים ממזון צמחי כדי להימנע מרעלים רבים הנאגרים ברקמה שומנית מן החי. 
 
 

 

קורס  יסודות לאימון ותזונה - NCS > 

קורס מלא להכשרת מאמנים - NCS > 

קורס משולב להכשרת מאמני תזונה ומאמנים אישיים > 

 


מלאו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם: 
 
   
 
   בית הספר לאימון אישי - גליקסברג 7 תל אביב 69412   טל. 0777-80-90-99   פקס. 03-6490048   /  © כל הזכויות שמורות לבית הספר לאימון אישי
 
עיצוב ובניית אתר - רועי אראלי השפעה באינטרנט