אתר תלמידי בית הספר לאימון אישי NCS

 

מבצע לנרשמים דרך האתר:
150 ש"ח הנחה על דמי הרישום לקורסים  NCS בשנת הלימודים 2012
     
להירשם פנו אלינו דרך הטופס  >>

  תפריט שבועות בריאות

 

 



 חג השבועות ידוע כ"חג הגבינות". בעוד שרבים צולחים את החג בהנאה ובקלילות, רבים אחרים מוצאים כי אכילת מוצרי חלב
 גורמת להם לבעיות בריאותיות שונות: החל מתחושת אי נוחות בבטן, תחושת כובד או הצטברות ליחה ועד למגרנות והפרעות
 הורמונאליות.
 
 בין אם אינכם צורכים מוצרי חלב ובין אם סתם בא לכם להפחית את כמויות הכולסטרול והשומנים מארוחת החג מבלי לוותר על
 אוכל איכותי ומשובח. אנו, בית הספר למאמני תזונה NCS, מכבדים אתכם במתכונים חגיגיים נטולי חלב, ומזמינים אתכם
 לחגוג את חג הביכורים מלא בביכורי פירות וירקות בשלל צבעים וטעמים.

 המתכונים קלילים להכנה ולעיכול ומוגשים לכם באהבה.
 

       אנטי פסטי

  מצרכים:
 2 בטטות
 2 פלפלים בכל הצבעים (לא ירוק כהה)
 3 קישואים
 1 קולרבי
 2 דלורית
 3 בצלים
 ראש שום שלם
 טימין, רוזמרין, מלח, פלפל ושמן זית, לפי הטעם.
  
 אופן הכנה:
 חותכים את הירקות לריבועים בינוניים (אפשר עם הקליפה).
 את השום לחצות לרוחבו.
 מניחים בתבנית ומפזרים את הטימין, רוזמרין, מלח ופלפל גרוס גס ושמן זית.
 מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל-20 דקות.
 10 דקות נוספות בחום של 200 מעלות.

  
         סלט ירקות ירוקים חם
 
 מצרכים:
 1 כרוב סיני / רגיל
 1 חבילה של תרד ומנגולד
 1 חבילה של פטריות
 3 בצל ירוק
 שקית של שעועית ירוקה
 1 ברוקולי
 ג'ינג'ר, 3 שיני שום
 1/4 כוס יין לבן, 2 כפות רוטב סויה, צילי יבש
 1 כף שמן זית
 4 טיפות שמן שומשום
  
 אופן הכנה:
 חותכים את כל הירקות וחותכים את השום והג'ינג'ר לקוביות קטנות.
 מחממים מחבת בחום גבוה. כשהמחבת חמה יוצקים את השמן זית ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד שמשחימים.
 מוסיפים את הירקות לפי דרגת הקושי.
 מטבלים ביין הלבן, שמן שומשום, רוטב סויה וצילי חריף תוך כדי הקפצת הירקות.
 מגישים חם.
  

         אורז ירוק (כמות גדולה!)
  
 מצרכים:
 חצי קילו אורז בסמטי מלא
 1 חבילה של פטרוזיליה
 חצי חבילת  נענע
 חצי חבילת  שמיר
 מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל
 100 ג' גרעיני חמנייה
 100 ג' גרעיני דלעת
 
 אופן הכנה:
 מרתיחים סיר מים (2 ליטר). כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים 25-30 דקות(כמו פסטה).
 כשהאורז מבושל מסננים ושוטפים.
 קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים את הגרעינים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם לאורז.

   
         חבושים ואגסים ברוטב טחינה ואגבה (או סילאן או דבש)
  
 מצרכים:
 5 אגסים
 5 חבושים
 1 כוס סוכר חום
 1/4 כוס טחינה גולמית
 אגבה/דבש/סילאן לפי הטעם
 1/2 כוס קוקוס עם אגוזי מלך קצוצים
 1/2 רימון לקישוט
 
 אופן הכנה:
 מקלפים את האגסים והחבושים.
 מרתיחים 1.5 ליטר מים ומוסיפים את הסוכר.
 אחרי רתיחה מוסיפים את האגסים וחבושים עד להתרככותם.
 
 רוטב:
 לוקחים את הטחינה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את האגבה/סילאן/דבש- לפי הטעם.
 לדילול מוסיפים מים רותחים.
 
 שמים את האגסים וחבושים בתבנית ויוצקים את רוטב הטחינה על הפירות.
 מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות ל-15 דקות.
 מפזרים את הקוקוס, אגוזי מלך ורימונים לקישוט.
 
 
 
                                                                                                       בתאבון ושיהיה לבריאות.

 
 
   בית הספר לאימון אישי - גליקסברג 7 תל אביב 69412   טל. 0777-80-90-99   פקס. 03-6490048   /  © כל הזכויות שמורות לבית הספר לאימון אישי
 
עיצוב ובניית אתר - רועי אראלי השפעה באינטרנט